Stilte voor een nieuwe storm

Stilte voor een nieuwe storm


Door: Samantha Reijn
22 maart 2022


De laatste wintersporters laten trots de vakantiekiekjes zien op Insta en Feestboek, de zomervakanties worden weer gepland en de Weber gasbarbecue brengen we in gereedheid voor een happy summer. De vogeltjes fluiten buiten fanatiek hun hoogste lied en de eerste prachtige bloesem laat zich al zien: De lente is duidelijk in aantocht en de wind lijkt te zijn gaan liggen.

Niets is minder waar. U heeft te maken met een stilte voor een nieuwe storm.

We hebben een bewogen Covid-periode achter ons liggen die ongekende impact heeft gehad op onze samenleving door verstrekkende maatregelen. Disproportioneel of niet en vanuit welk perspectief dan ook bezien, we hebben er allemaal mee te maken. Ontwikkelingen hebben zich snel opgevolgd en voordat we het wisten, konden we ons bijvoorbeeld alleen nog toegang verschaffen tot (buiten)ruimtes op voorwaarde van het kunnen tonen van de QR-code. Zo snel als deze maatregelen kwamen, zo snel verdwenen ze weer en wordt bijvoorbeeld de QR-code voor gebruik in eigen land in de koelkast gezet. Termen als ‘complottheorieën’ en ‘wappies’ zijn ook wat meer op de achtergrond geraakt. Als een duveltje uit een doosje slaan we daarentegen nu massaal zonnebloemolie in, hangen we deugdzaam Oekraïense vlaggen uit op overheidsgebouwen, vangen we zelfs in onze woningen Oekraïense vluchtelingen op en wordt diegene die vraagtekens plaatst over de oorlog Oekraïne – Rusland direct een ‘Poetin lover’ genoemd.

Als u het mij vraagt, is er geen reden om op onze lauweren te rusten. De focus is dan wel verlegd maar één fenomeen is hetzelfde gebleven: No questions asked. En het wordt hoog tijd dat we kritische vragen gaan stellen.

UitjeQRitisch is een burgerinitiatief dat elke laatste vrijdag van de maand een ieder uitnodigt met elkaar in gesprek te gaan over de meest uiteenlopende onderwerpen. Wetenswaardigheden brengen we voor een breder voetlicht en de nadruk ligt op elkaar nader te informeren. Ook is volop ruimte om elkaar uit te dagen voor een discussie. Diverse deskundigen zullen u meenemen in hun kritische visie gebaseerd op aanwijzingen die u wellicht niet voor mogelijk hield. En dat alles onder het genot van een hapje en een drankje.

Bent u benieuwd welke thema’s aan bod komen en wilt u zich aanmelden voor één van deze events? Kijk dan eens op www.uitjeqritisch.nl en meld u aan!

Tot kijk in Berg en Dal!

Aanmelden om een reactie achter te laten
Afgrondelijk zijn met Sid Lukassen